Kenali Telco Web Paling Laju Di Kawasan Rumah Anda



Tutorial cara mengenalpasti protection atau line telco yang terbaik di kawasan rumah atau pejabat anda. Muat turun aplikasi OpenSignal : …

43 thoughts on “Kenali Telco Web Paling Laju Di Kawasan Rumah Anda

  1. bang kenapa ek.saya pakai maxis sama ngan member saya asal dia bar penuh tapi saya sekejap 3 bar dan bila main ml h+ stress ah.saya tak der feeling ah main sebab lag.boleh bagitau tak kenapa dan solusinya

  2. Tumpang tanya, kalau nak focus penggunaan apps online class mcm zoom, google meet, gotomeeting tu kena tengok speedtest atau video test ye? Thank you

  3. Boss, kenapa yeh app ni dah takde dalam PlayStore… Nasib dah download sebelum ni, sekarang ni cek balik, dah takde dah… Nape ye

  4. Bang nak tanya cara nak report ke maxis untuk tambah maxis tower kat kawasan saya macam mana?ramai pakai maxis kat kawasan saya.

  5. time x main game 4g.. bila buka game jadi H.. ada cara tak bro.. hp mahal, plan celcom pun yg termahal… takan hari2 aku bgaduh dgn celcom.. tlg bro

  6. Apps ni x tipu sebenarnye cuma sekarang musim pkp so ramai org x keja semua duduk uma kan sebab tu lah line korg x laju . Contoh eh apps ni bgi tau line maxcis paling laju kat kawasan korg yep memang betol cuma buat masa skrg nie x laju sbb musim pkp nanti korg tunngu lah lepas pkp nie line akan laju semula(:

  7. Salam bang nak tanya, kenapa line saya dia h+ full bar tapi tak respon, dia macam high ping tau , bole tau apa masaalh dia?

  8. App ni mcm menipu ja. Aq tngok coverage digi kt tmpat aq tinggi padahal bila pakai slow je.. Vid ni mngarut ja. Xyah caye vid ni

  9. Maxis kt area aku laju je, tngok yutub laju, on ig laju, tngok status mmber laju ,tpi klau main game, sampah sial maxis, ping 100 ms. Aku tk phm sial ape mslhnye

  10. Bro nk tnya sikit,Kampung saya Celcom paling laju Tpi bila main game dia naik 1bar je pastu lag , bila main ws dgn fb naik 3bar…Ajar bro cmne nk fix hmm

  11. Aku pakai maxis sbb coverage byk.. Sbelum ni pakai umobile.. Mmg slow la sbb coverage kawasan aku x byk umobile.. Lepas pakai maxis dia x slow tpi ok la dpt 2 mbps dri pukul 11 pagi smpai 12 malam.. Then kul 1 pagi smpai 10 pagi dia start laju.. Laju dia perghh boleh cecah smpai 90 mbps aku test haritu.. Maybe sbb kawasan aku rmai pakai maxis so dia slow time siang.. Bila mlm ramai tidur so boleh la aku push rank bhahahahahahahahahahah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *